GEEFT UW PAARD COMFORTABELE SCHOENEN
0633088661
hoefsmidcost@live.nl
Afspraak maken

Hoefsmid Lesley Cost

Paarden warm beslaan
Als je hoefijzers onder je paard wilt, zal je hoefsmid eerst met je bekijken of het echt wel nodig is. Hoefijzers maken de hoeven weer groter, breder en zwaarder, niet ideaal in het snelle bochtenwerk. Daarom ook zal je hoefsmid hoefijzers aanraden die zo licht mogelijk zijn voor het werk, dat je van je paard vraagt.

Omdat hoeven niet langer, maar ook breder uitgroeien, moeten de hoefijzers iets breder en langer zijn, dan de hoeven. Langs de hele hoef zie je een klein randje hoefijzer uitsteken, achter het breedste punt van de hoef steekt het hoefijzer steeds meer uit, tot het uiteinde van de wand midden op de tak van het hoefijzer staat. De takken lopen door tot halverwege het uiteinde van de wand en de loodlijn uit de kroonrand in de ballen van de hoef. Dit is de ideale situatie, die bij een paard, dat in een modderige wei loopt of heel veel beweging heeft, het aftrappen van de ijzers tot gevolg kan hebben. Minder ruim kan nodig zijn, meer ruimte is meestal overbodig en schadelijk.
 Voor beslag (vanaf € 80)
 Rondom beslag (vanaf € 110)

Onze diensten

Bekappen van paardenPaarden warm beslaanPaarden koud beslaan

Speciaal beslag zoals

Orthopedisch beslagStiftgatenZolen en vullingSneeuwbeslag

Contactformulier

Daarnaast is Lesley ook gediplomeerd instructeur
en kunt u privélessen volgen.

Als gediplomeerd instructeur geef ik paardrijlessen aan ruiters die in de klasse van de breedtesport (B/L niveau) rijden.

Werkgebied
Contactgegevens
Tel: 0633088661
Email: hoefsmidcost@live.nl
Algemenegegevens
KVK: 53812859
Social media
Copyright © 2024 All Rights Reserved
Hulp nodig? Neem contact op